XLine is de naam van het platform en de verzamelnaam van de suite van applicaties die Aexis Medical aanbiedt voor diverse departementen binnen het ziekenhuis. Hiertoe behoren ORLine (planning en beheer van het Operatiekwartier), SteriLine (tracking & tracing en beheer van de Centrale Sterilisatie Afdeling), ERLine (workflow beheer van de Spoedafdeling) en ExaLine (planning, workflow beheer en herconditionering binnen zowat elk medisch-technisch departement).
Daarbij worden deze applicaties ondersteund door de overkoepelende module XLine Logistics die alle materiaal uitdagingen in de betreffende departementen het hoofd kan bieden.
Meer informatie omtrent de individuele modules is te vinden elders op de website.

De unieke eigenschap van het XLine platform is dat het gebouwd is met een perfecte integratie van de verschillende departementen als uitgangspunt. Alle applicaties op dit platform zijn naadloos met elkaar verbonden en maken gebruik van een gezamenlijke dataset. Dit heeft een hele resem belangrijke voordelen zowel op vlak van het gebruiksgemak als bij het onderhoud en de ondersteuning.
Ook de integratie binnen de bestaande ziekenhuis ICT infrastructuur wordt hierdoor een pak eenvoudiger.

Alhoewel alle applicaties in “stand alone” modus een perfecte ondersteuning en reeds aanzienlijke meerwaarde bieden, zal deze meerwaarde nog exponentieel toenemen naarmate meer afdelingen van het platform gebruik maken. De interne communicatie en verstandhouding tussen de onderlinge departementen heeft immers een cruciale invloed op de efficiëntie ervan.
Het XLine platform, met haar modules, biedt de nodige functionaliteit en transparantie om dat te verwezenlijken.

SteriLine

De hoeveelheid, de complexiteit en de aankoopprijs van de diverse instrumenten die in het ziekenhuis in omloop zijn, is de laatste jaren enorm toegenomen. Tegelijkertijd is ook de variatie in onderhouds- en sterilisatieprocedures en gebruikslocaties sterk gestegen en wint het onderwerp "tracering" steeds meer aan belang binnen het kwaliteitsstreven van de ziekenhuizen.

ORLine

Het Operatiekwartier is één van de belangrijkste afdelingen binnen het ziekenhuis, die een eigen organisatie op vlak van logistiek en planning vereist. Het operationeel houden van deze afdeling betekent echter een zware kostenpost voor het ziekenhuis, dat een niet onbelangrijk gedeelte van de beschikbare resources (tijd, middelen, personeel) hieraan dient te besteden.

EndoLine

De endoscopie afdeling vervult een fundamentele rol bij het diagnosticeren van patiënten. De budgettaire druk binnen ziekenhuizen enerzijds en de toenemende procedures en ingrepen binnen de endoscopie afdeling anderzijds, dwingen het ziekenhuis tot een meer efficiënte planning en opvolging van deze dienst.

 

ERLine

Op de spoedafdeling bieden zich dagelijks heel wat patiënten aan om heel uiteenlopende redenen. De ernst van de aandoeningen is bijzonder divers maar mag nooit worden onderschat. Het personeel van de dienst dient hoogopgeleid te zijn en bovendien te beschikken over de nodige communicatieve vaardigheden.

 

XLine Logistics

XLine Logistics is de logistieke module van het gelijknamige platform die ten dienste staat van alle applicaties die erop gebouwd zijn. Dit logistieke luik is ontwikkeld in nauwe samenwerking met specialisten in het domein. Hierdoor is een complete en gebruiksvriendelijke applicatie ontstaan die niet alleen alle logistieke taken ondersteunt maar ook aan alle eisen voldoet die te maken hebben met de traceerbaarheid van implantaten volgens de recente MDR (Medical Device Regulation) wet.

Nieuws

februari 2023

Beurzen

Wij zijn de komende maanden aanwezig op enkele beurzen.

Neem een kijkje op https://www.aexis-medical.com/nl/evenementen

Jobs

Momenteel zijn er geen vacatures. Solliciteer spontaan en wij houden je op de hoogte van nieuwe opportuniteiten: info@aexis-medical.com

Volgende evenement

25 / 3 2023

36ème congres Afiso

L’AFISO (L’Association Francophone des Infirmières de Salle d’Opération) organisera son prochain congrès annuel le samedi 25 mars 2023 dans l’enceinte du «Wallonia Conference Center Mons» (WCCM).

Nous mettons tout en oeuvre pour proposer à nos membres, aux infirmiers de salle d’opération et à nos partenaires, une journée scientifique de haut niveau.

Adres

Wallonia Conference Center of Mons
9, Avenue Mélina Mercouri
7000 Mons
België